Litt om kassesystem, og våre om modeller. S8R

Gammelt kassesystem, vintage kassesystem, pos system, kassaapparat, illustrasjonsbilde
Dette er et gammelt kassesystem. Det er lett å se hvorfor de ble kalt «Kasser». Mye har skjedd siden den tid.

Kjært barn har mange navn, et kassesystem går under mange forskjellige navn. Og refereres ofte til som kasseapparat, kassasystem, POS System eller butikkdata. Felles for alle navnene er at de beskriver et apparat som registrerer inn- og utbetalinger.

Mye har forandret seg de siste årene i kassesystemets verden. Det er kommet mange forskjellige kassapparater med helt nye funksjoner og funksjonaliteter. Den nye generasjonen kasseapparater blir ofte kalt for POS Systemer. POS står for Point Of Sale.

Navnet kassesystem stammer fra en tid når det var store, tunge og litt klønete knappekasser som gjaldt. Disse knappekassene var rett og slett bare en kasse med en skuff, en svært simpel skjerm som kunne vise priser, og sist men ikke minst knapper man kunne trykke på.

Nye kassesystemer består som regel ikke av store kasser som de gamle knappekassene. De nye kassesystemene kan komme i mange forskjellige former og fasonger, her er det kun kreativiteten som setter grenser. Alt fra en stasjonær datamaskin eller touchskjerm til en smarttelefon eller et nettbrett med den riktige programvaren kan strengt tatt kalles en kassesystem.

Om alle disse forskellige formene for kassesystemer er godkjent og kan lovlige brukes for salg er et annet spørsmålet. Dette spørsmålet kan du få svar på ved å lese vår artikkel om kassasystemloven. Det er kassesystemloven og bokføringsloven som setter krav til hvilke minimum av funksjonaliter som et kasseapparat må inkludere. Videre så stiller lovene krav til daglig produksjon av salgsrapporter, (X og Z rapporter) samt at alle kunder må kunne tilbys en kvittering.

Det riktige kassesystemet for deg

Med et hav av forskjellige kassesystemer som alle lover forskjellige funksjonaliteter og måter å gjøre det samme på, så er det ikke alltid lett for en næringsdrivende å finne det riktige systemet for seg og sin bedrift. Derfor skal vi forsøke og hjelpe deg med å finne et kassesystem som passer for deg.

Det er viktig å stille seg et par spørsmål før man går til innkjøp av et kassapparat. Blant annet så må man forsikre seg om at kassesystemet oppfyller alle kravene i lovverket. Det kan også være svært lurt å forsikre seg om systemet har alle funksjonalitetene som man trenger til å drive sin næringsvirksomhet. Eksempelvis så vil en restaurant trenge litt forskjellig funksjonalitet på sitt kassesystem enn det en matbutikk vil trenge.

Hvis du vil være på den trygge siden av loven, så kan du trygt kjøpe kassesystem av oss. Alle våre systemer oppfyller alle de lovlige kravene som er stilt i kassasystemloven og bokføringsloven. 

Når det kommer til funksjonaliteter, så har vi forskjellige pakketilbud som dekker de fleste behovene til de aller fleste næringsvirksomhetene. Våre kassesystemer kan blant annet integreres med nettbutikk, eller jobbe sammen med andre touchskjermer eller en kjøkkenskjerm for å kunne skape en sømløs integrasjon av digitale verkytøy i en restaurant. Dette vil gjøre jobben til en drøm, og det vil kun ta noen millisekunder fra en servitør taster inn en bestilling og trykker send, til kjøkkenet og baren til få oversikt over mat- og drikkebestillinger. 

Skal jeg velge et mobilt eller stasjonært kassesystem?

Dette er et viktig spørsmål å stille seg. De forskjellige typene kassesystemer har sine fordeler og ulemper. Men fortvil ikke! Vi i S8R skal forsøke vårt beste på å hjelpe deg med å finne ut hvilken type du og din bedrift trenger. Ofte så kan man også få til en god kombinasjon av de to, for å oppnå det beste av de to “verdene”.

Stasjonære kassesystem har lenge vært normen. Fra den første knappekassen ble oppfunnet opp av James Ritty i 1879 og frem til 2000 tallet så var det så og si bare stasjonære kassesystemer som eksisterte. De siste årene derimot, så har ny teknologi kunne redefinere vår definisjon av et kassesystem.

Nye stasjonære kassaapparater består som regel av en touchskjerm som kommuniserer med annen viktig maskinvare ved hjelp av en nettverkskabel. Wifi og Bluetooth har også begynt å bli et populært alternativ. Annen maskinvare vil i denne forstand si barcode-scanner, kvitteringsprinter og en betalingsterminal

Stasjonære kassesystemer er som regel en del kraftigere enn mobile systemer, og man vil ofte få mer igjen for pengene. Dette er fordi man ikke har de samme begrensninger. Et stasjonært kassesystem er tross alt stasjonært, og trenger ikke ofte å bli flyttet rundt på. Dette gjør at man kan ha en fysisk datamaskin som er tyngre og stappet fullt med kraftig maskinvare.

Et mobilt kassesystem derimot må være lett og mobilt. Det må også kunne flyttes rundt på, noe som gjør at man har mindre vekt og plass til rådighet.

Mobile kassesystemer

Selv om mobile kassesystemer har noen ulemper sammenlignet med et stasjonært, så har den faktisk en god del fordeler også. Selv om man ofte får mer for pengene hvis man kjøper et stasjonært system, så gjelder dette ofte bare over en viss sum. 

Hvis man driver en ny bedrift, og ikke har mye penger å investere på et kassesystem så kan et mobilt system faktisk være et fullkomment alternativ til et stasjonært system. Alt man trenger for å komme i gang er et nettbrett, en kortterminal og gjerne en kvitteringsprinter. Dette er ofte rimeligere enn å kjøpe inn en stor og kraftig datamaskin. Dette gjør at mobile kassasystemer er flotte i oppstartsfasen for bedrifter.

Hvis man driver en mobil bedrift derimot, så har man ofte ikke så stort valg. Da er det et mobilt kassesystem som gjelder. Hvis det drives forretninger i farten, fra forskjellige messer, boder eller fra et kjøretøy så er det mobilt kassesystem som er tingen.

Et mobilt kassesystem kan operere over 3G eller 4G nettet, noe som gjør at man kan ta det med seg overalt. Størrelsen og vekten til et lite mobilt kassesystem, gjør at man også får plass til det i en sekk eller i hendene. Dette gjør at man alltid er klar for og gjøre forretninger å foreta salg.

S8R sine kassesystemer

For å gjøre det lett for deg, så har vi i S8R satset på tre flotte pakkeløsninger som passer for de aller fleste næringsvirksomhetene.

kassesystem, betalingsterminal, pakketilbud, kvitteringsprinter, S8R

Vårt minste pakketilbud S8R TopTouch er et fullverdig kassesystem som kan fungere både som et mobilt eller et stasjonært system. Her får du mye for pengene. I pakketilbudet så medfølger det leie av en betalingsterminal og et smart kassesystem med innebygd kundeskjerm og kvitteringsprinter.

kassesystem, betalingsterminal, pakketilbud, kvitteringsprinter, S8R

For mer viderekommende bedrifter som ønsker å satse på et kraftig stasjonært system, så har vi pakketilbudene S8R GO og S8R POS. Disse pakkene inkluderer estetisk vakre skjermer som passer godt inn i enhver butikk, restaurant eller skjønnhetsklinikk. Her kan man få med en strekkodescanner, kvitteringsprinter og en betalingsterminal. 

Alle våre pakketilbud inkluderer vår flotte skyteknologi, som gjør at du som bedriftseier lett kan logge deg inn på et administrasjonspanel på internett der du kan overvåke din bedrift. På dette panelet så kan du se alle salg og transaksjoner som gjøres på ditt kassasystem, og lett se varebeholdning og salgsrapporter.

Hvis du lurer på noe, eller ønsker å komme i kontakt med oss. Ta kontakt ved å klikke på “kontakt” øverst på nettsiden. Vi gleder oss til å høre fra deg, hilsen oss i S8R.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *