Nettbutikk levert av S8R

nettbutikk, illustrasjon, kom i gang med din nettbutikk med S8R. Vi hjelper til med nettbutikk oppsett.

Det har aldri vært flere som bruker nettbutikk enn nå. Derfor er det et perfekt tidspunkt å bli en del av et ekspanderende marked som øker år etter år. I følge en rapport levert av Nettpilot, så bruker 1.8 millioner Nordmenn månedlig en nettbutikk. En typisk kunde på en nettbutikk bruker gjennomsnittlig 2048 kr på netthandel i måneden. Dette var i 2017, all tilgjengelig data viser at denne trenden bare vil fortsette å stige. 

Hvis du allerede har en etablert butikk og ønsker å komme deg på nett, ikke vent. Hvor lengre du venter, hvor større sjanse er det for at du går glipp av en svært lukrativ omsetning.

En nettbutikk, hva er så det?

I følge wikipedia så er det er “interaktiv og virtuell butikk der kunder kjøper varer og tjenester direkte fra en selger på internett”. En nettbutikk er på mange måter som en fysisk og konvensjonell butikk som vi aller kjenner. De fleste nettbutikker har som en vanlig butikk et fysisk lokale. Det som skiller de to type butikkene, er at nettbutikken sitt lokale som regel ikke brukes til å ekspedere kunder. Dette lokale brukes vanligvis som et senter for å emballere, sortere og gjøre klar varer til sending.

Når en forespørsel om en vare blir sendt fra en kunde på den digitale butikken, så vil senteret emballere varen med branding til selskapet som driver butikken og gjøre den klar til forsending. 

Hvis nettbutikken er satt opp på en gunstig måte, så vil mange av prosessene være automatisert. Dette vil gjøre at kunden på den digitale butikken vil automatisk få opp alternativer for forsending, og samt kunne velge hvilket forsendingsalternativ som vedkommende ønsker å bruke. Informasjon som pris for forsending, tid og steder for å plukke opp varen er tilgjengelig for å bli integrert opp mot din nye nettbutikk.

Hvorfor starte en nettbutikk?

Fremtiden er på nett, det er det ingen spørsmål om. DNB skrev i 2018 at hele tre av fire nordmenn handler på nett. Med dette så menes det overhode ikke at tre av fire personer ikke handler i fysisk butikk, men kun på nett. Det menes at 3 av 4 bruker fysiske og nettbutikker om hverandre, og handler regelmessig på begge typene butikk. En grunn til at mange velger å netthandle er at priser faktisk ofte kan være lavere på en nettbutikk enn i en fysisk butikk.

Forklaring for at det ofte er prisforskjell mellom samme varer i fysiske og nettbutikker kan lett forklares. Se for deg alle utgiftene relatert til en konvensjonell fysisk butikk. Det er store sjanser for at du har glemt noen utgifter. For å drive en fysisk butikk så trenger du et lokale, ofte så må dette lokale være der flest mennesker er tilstede, som er i sentrale strøk.

Et lokale i sentrum av et tettsted har ofte svært høy månedlig leie. Og som om det ikke var nok så trengs det også ekspeditører, ledere for å passe på og trene opp ekspeditører, vaskepersonell, oppsett av hyller, dekor, kassasystemer, pengetransport med mer.

Alle disse utgiftene må bli dekket, og som regel så blir alle disse utgiftene lagt på prisen av en vare. Sammenlagt så bli alle disse utgiftene ganske store summer. Med en nettbutikk så trenger du bare et lokale, en logistikk avtale med Bring, DHL eller lignende så er du nesten i boks.

Mange av prosessene som bokføring, varelagertelling og oppsett av betalingsløsninger er ofte automatisert og krever sjeldent mye oppmerksomhet fra en ansatt. Lokalet trenger heller ikke å være på et sentralt område noe som også gjør at du sparer penger på leie.

Dette gjør at du ofte kan tilby mye mer konkurransedyktige priser hvis du primært selger via en nettbutikk.

Nettbutikk ved siden av en konvensjonell butikk

Hvis du allerede har en fysisk butikk og ønsker å ekspandere, så kan nettbutikk være et flott alternativ for deg. Istedenfor å bruke mye penger på å sette opp en ny fysisk butikk så kan disse pengene bli brukt på markedsføring på google adwords og sosiale medier. Dette gjør at du raskere kan bli sett og starte å selge produkter enn om du hadde satt opp en ny fysisk butikk.

Hvis du allerede har nådd ditt marked og det ikke er mer rom for ekspansjon så burde du overveie å starte en nettbutikk. En nettbutikk kan ofte også jobbe sammen med din fysiske butikk. Det finnes gode løsninger for å integrere for eksempel kassasystem og ditt eksisterende varelager med en nettbutikk. Dette gjør at du kan få et sammenlagt bokføring, rapportering og administrasjonssystem for begge dine butikker.

Kom igang

S8R kan hjelpe deg med å sette opp din nettbutikk. Vi kan også hjelpe deg med å sette opp din egen nettbutikk samt integrere denne opp mot et kassasystem. Det tar ofte ikke lang tid å starte en nettbutikk.

Vårt POS system fungerer utmerket med en nettbutikk. Vi gjør det til en drøm å ha både en fysisk og digital tilstedeværelse. Kontakt oss i dag for å komme i gang med butikkdata med nettbutikk. Du kan kontakte oss ved å trykke kontakt øverst på nettsiden. Vi gleder oss til å høre i fra dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *